英语六级阅读真题,不仅强化词汇与句型理解,更提升阅读速度与综合分析能力。实战演练,让考生熟悉题型变化,掌握解题技巧,是冲刺六级高分不可或缺的宝贵资源。今天,小编将分享2023年12月大学英语六级阅读真题以及答案(卷一)相关内容,希望能为大家提供帮助!
Section A
Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once.
The desert is deceiving. At first glance it looks lifeless, barren, and bone-dry. For most passersby humming through the Mojave on their way to try their luck in Las Vegas or heading towards the Grand Canyon, it's just a _26_ stretch of land with some mountains in the distance and more _27_ to be a setting for a movie that takes place on Mars. The desert, however, is _28_ with life, mystery, and magic.
The Mojave desert sees less than two inches of rain a year, and like most deserts, is a land of _29_ . Temperature fluctuations vary from freezing to _30_ hot, not only between seasons, but even within the same day.
At the heart of this vast, 25,000-square-mile desert is Mojave National Preserve. The folks managing and working there wear the wide-brimmed(宽边的) hats that have become _31_ with places like Yosemite. The preserve is rich with history, culture, biodiversity, and endless opportunities to _32_ your interest, especially for anyone who loves the outdoors. For a photographer, it requires patience and _33_ a few spare tires to maneuver the network of unpaved“roads”, but the rewards are plenty.
Photographing here requires a good,_34_ pair of shoes and a lot of preparation. Plenty of water, spare tires, and a full tank of gas are needed to explore this unit of the national park system, which is the third largest in the country.
Like all deserts, though, if you are patient, you will be rewarded, as they often reveal their secrets slowly. During my last outing, I was surprised to see how much of the area was shaped by ancient volcanoes and geological forces, much of which remains today, giving the area a _35_ feel and painting a colorful background for great photographs.
A) apt
B) burning
C) extremes
D) flat
E) fractions
F) overflowing
G) parasites
H) probably
I) sparingly
J) sprinkle
K) steer
L) stimulate
M) sturdy
N) synonymous
O) unique
Section B
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
African countries must get smarter with their agriculture
A) On the hills of central Kenya, almost lime-green with the sparkle of tea bushes in the sunlight, farmers know all about climate change. “The rainy season is no longer predictable,” says one. “When it is supposed to rain it doesn't, then it all comes at once.” Climate change is an issue that will affect everyone on the planet. For Africans its consequences will be particularly bitter: whereas other regions were able to grow rich by burning coal and oil, Africa will pay much of the human price without having enjoyed the benefits.“Africa only represents 2% of global greenhouse-gas emissions but it is the continent that is expected to suffer the most from climate impacts,” says Mafalda Duarte, who runs the World Bank's $8bn Climate Investment Funds.
B) Although there are huge uncertainties as to the precise impacts of climate change, enough is known to say that global warming represents one of the main threats to Africa's prosperity. Parts of the continent are already warming much more quickly than the average: temperatures in southern Africa have increased by about twice the global rate over the past 50 years. Even if the world were to cut emissions enough to keep global warming below 1.5℃, heat-waves would intensify in Africa and diseases would spread to areas not currently affected. Farming would also be hit hard. About 40% of the land now used to grow maize (玉米) would no longer be suitable for it. Overall, it is estimated that maize yields would fall by 18-22%.
C) Africa is particularly vulnerable, in part because it is already struggling to feed itself and it will have to vastly increase yields and productivity if it is to put food on the plates of a fast-growing population, even without climate change. The UN's Food and Agriculture Organisation reckons that by 2050 global food production would have to rise by about 70% over its level of 2009 to meet demand from a population that is growing in numbers and appetite. Much of this new demand will be in Africa. Yet the continent already imports about$50bn-worth of food a year and that figure is expected to more than double over the next five years. Self- sufficiency is not Africa's goal, but the fact that it spends more money importing food than it does buying capital goods suggests it has room for improvement.
D) Finding out why is not hard. Most farms are tiny, ploughed by hand and reliant on rain. More than half of Africa's people make their living from farming. Although its total harvest has climbed over the past few decades, this is mainly because there are more people farming more land. But in many places there is no spare land to farm. Plots in Rwanda are so small that you could fit 250 of them onto the average American farm. And although output per worker has improved by more than half over the past 30 years in Africa, that is still far behind the 2.5 times improvement in Asia. Yields of maize are generally less than two tonnes per hectare, a fifth the level in America.
E) The low productivity of African farmers is reflected in national economic statistics— despite absorbing so much labour, farming generates just 15% of GDP. “They can't even feed their families,” says Jennifer Blanke, a vice-president of the African Development Bank in charge of agriculture. “Farm productivity hasn't improved in many parts of Africa for 100 years.”
F) One reason is that in the first few decades of independence, many African governments neglected farming as they focused on industrialising their economies. Others damaged it by pushing down the prices that state monopolies paid for their crops in order to subsidise workers in cities with cheap food. Ghana taxed cocoa(可可粉) exports so heavily that production collapsed by half between the 1960s and 1980s, despite a jump in the global price of cocoa. Yet over the past two decades or so governments and donors have begun to look again at farming as a way of providing jobs for the 13 million young people entering the workforce each year. Much of the focus has been on getting small farmers to use fertiliser and, more important, better seeds. The results can be impressive. Improved varieties of sorghum(高粱), for instance, can produce a crop that is 40% larger than the usual variety. Infrastructure is important. A World Bank irrigation project in Ethiopia helped farmers increase their potato harvest from about 8 tonnes per hectare to 35 tonnes.
G) Better techniques help, too. Small coffee farmers in Kenya are able to increase their incomes by 40% by following a few simple guidelines on caring for their bushes, such as trimming all but three of their stems. Many of their neighbours do not follow the advice, because it seems counter-intuitive. More stems ought to lead to more coffee beans, they say. Yet after seeing those following the advice get bigger harvests for a season or two, many others start doing the same.
H) One way of spreading knowledge is to J ink farms to big buyers of their harvests. When Diageo, a British drinks giant, built a brewery in western Kenya, it wanted to use local crops to make a beer cheap enough to compete with illicit home brew. It organised farmers into groups, improved supply chains for them to get seeds and fertiliser and then agreed to buy their grain. It now provides a market to about 17,000 farmers. Across the region it has doubled its use of local raw material to about 80% over five years, says John O' Keeffe, who runs its Africa business.
I) An even more important change is the move from traditional farming to building businesses that can profitably bring technology and investment to small farmers. Taita Ngetich, a young Kenyan, was studying engineering when he wanted to earn a little money on the side. He scraped together 20,000 Kenyan shillings(about $200) to plant tomatoes. Everything went wrong. The crop was attacked by pests. “Then there wasa massive flood that swallowed all our capital,” he says. Mr Ngetich persevered by looking into buying a greenhouse to protect his plants from bugs and rain. The cheapest ones cost more than $2,500 each, so he designed his own for half the price. Soon neighbouring farmers started placing orders with him, and now his firm, Illuminum Greenhouses, has sold more than 1,400 greenhouse s that provide livelihoods to about 6,000 people. The business does not stop there; he also supplies fertiliser, high-quality seedlings and smart sensors that increase yields.
J) Illuminum's success shows how technology can help even small farms become more productive. Because such a large share of Africa's population earns a living from agricul: ure, even small improvements in productivity can lift the incomes of millions of people. But over the longer run small-scale farming can go only so far, especially in the face of climate change and population pressure.
K)“If we really want to lift people out of poverty we have to finance projects that will get them an income of at least $100 a month so that they can pay for health care and education,” says Mr Ngetich. “Projects that give them an extra $2 a month from growing beans or maize aren't going to get them there.” Getting those big jumps will need better jobs in factories and cities.
36. It is said that agricultural productivity in many African countries has remained low for a century.
37. Building connections between farms and major purchasers of their produce can promote African farmers' use of advanced farming techniques.
38. Parts of Africa are getting warmer much faster than the average, with southern Africa witnessing roughly twice the global warming rate over the last half century.
39. Improved farming practices have enabled Kenyan farmers to increase farm produce remarkably.
40. Africa is especially susceptible to the effects of global warming partly because it has difficulty feeding its increasing population even without climate change.
41. The use of fertiliser and improved seeds can help Africa's small farmers impressively increase crop yields.
42. It has proved even more important to shift from traditional farming to setting up businesses that can bring technology and investment to small farmers in Africa.
43. Everyone in the world will have to bear the consequences of climate change, especially Africans.
44. Improvement in farm output per worker in Africa falls far short of that in Asia.
45. In the long term, the potential for small farms in Africa to increase productivity is quite limited, especially owing to the warming climate and a growing population.
Section C
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
Passage One
Questions 46 to 50 are based on the following passage.
One of the great successes of the Republican Party in recent decades is the relentless propagation of a simple formula for economic growth: tax cuts.
The formula doesn't work, but that has not affected its popularity. And while the cult of tax cuts has attracted many critics, it lacks for obvious rivals.
Democratic politicians have tended to campaign on helping people left behind by economic growth. When Democrats do talk about encouraging economic growth, they often sound like Republicans.
This is not just a political problem for Democrats; it is an economic problem for the United States. The nation needs a better story about the drivers of economic growth. The painful lessons of recent decades point to a promising candidate: higher wages.
Raising the wages of American workers ought to be the priority of economic policymakers. We'd all be better off paying less attention to quarterly updates on the growth of the nation's gross domestic product (GDP) and focusing instead on the growth of workers' paychecks.
Set aside, for the moment, the familiar argument for higher wages: fairness. The argument here is that higher wages can fuel the engine of economic growth.
Perhaps the most famous illustration of the benefits is the story of Henry Ford's decision in 1914 to pay $5a day to workers on his Model T assembly lines. He did it to increase production— he was paying a premium to maintain a reliable workforce. The unexpected benefit was that Ford's factory workers became Ford customers, too.
The same logic still holds: Consumption drives the American economy, and workers who are paid more can spend more.
Mainstream economists insist that it is impossible to order up a sustainable increase in wages because compensation levels reflect the unerring judgment of market forces.
The conventional wisdom held that productivity growth was the only route to higher wages. Through that lens, efforts to negotiate higher wages were counterproductive. Minimum-wage laws would raise unemployment because there was only so much money in the wage pool, and if some people got more, others would get none.
It was in the context of this worldview that it became popular to argue that tax cuts would drive prosperity. Rich people would invest, productivity would increase, wages would rise.
In the real world, things are more complicated. Wages are influenced by a tug of war between employers and workers, and employers have been winning. One clear piece of evidence is the widening gap between productivity growth and wage growth since roughly 1970. Productivity has more than doubled; wages have lagged far behind.
A focus on wage growth would provide an antidote (矫正方法) to the attractive simplicity of the belief in the magical power of tax cuts.
46. Why does the formula of tax cuts remain popular though ineffective?
A) Its critics' voice has not been heard throughout the country.
B) There seem to be no other options available to replace it.
C) The cult of tax cuts has been relentlessly propagated by all policymakers.
D) There appears to be a misunderstanding of the formula among the public.
47. What does the author think is a more effective measure for driving economic growth in the U. S.?
A) Aiding people left behind by economic growth.
B) Prioritizing the growth of the nation's GDP.
C) Increasing the compensation for labor.
D) Introducing even more extensive tax cuts.
48. What is the logic underlying the author's viewpoint?
A) The growth of workers' paychecks ultimately boosts the nation's economy.
B) Paying a premium to maintain a reliable workforce attracts more customers.
C) Consumption stimalates the desire for higher wages.
D) Familiar arguments for higher wages are outdated.
49. What is the basis for higher wages according to the conventional wisdom?
A) Fairness in distribution.
B) Increase in productivity.
C) The priority of economic policymakers.
D) The unerring judgment of market forces.
50. What do we learn about things in the real world in America for the past 50 years or so?
A) People have failed to see a corresponding increase in wages and in productivity.
B) People have been disheartened by the widening gap between the haves and have-nots.
C) People have witnessed a tug of war between Republicans and Democrats over tax cuts.
D) People have seen the link disappearing between productivity and workers' well-being.
Passage Two
Questions 51 to 55 are based on the following passage.
Journal editors decide what gets published and what doesn't, affecting the careers of other academics and influencing the direction that a field takes. You'd hope, then, that journals would do everything they can to establish a diverse editorial board, reflecting a variety of voices, experiences, and identities.
Unfortunately a new study in Nature Neuroscience makes for disheartening reading. The team finds that the majority of editors in top psychology and neuroscience journals are male and based in the United States: a situation that may be amplifying existing gender inequalities in the field and influencing the kind of research that gets published.
Men were found to account for 60% of the editor s of psychology journals. There were significantly more male than female editors at each level of seniority, and men made up the majority of editor s in over three quarters of the journals. Crucially, the proportion of female editor s was significantly lower than the overall proportion of women psychology researchers.
The differences were even starker in the neuroscience journals: 70% of editors were male, and men held the majority of editorial positions in 88% of journals. In this case, the proportion of female editors was not significantly lower than the proportion of female researchers working in neuroscience—a finding that reveals enduring gender disparities in the field more broadly.
Based on their results, the team concludes that“the ideas, values and decision-making biases of men are overrepresented in the editorial positions of the most recognized academic journals in psychology and ncuroscience.”
Gender inequality in science is often attributed to the fact that senior academics are more likely to be male, because historically science was male-dominated: it's argued that as time goes on and more women rise to senior roles, the field will become more equal. Yet this study showed that even the junior roles in psychology journals tended to be held disproportionately by men, despite the fact that there are actually more female than male junior psychology faculty.
This implies that a lack of female academics is not the problem. Instead, there are structural reasons that women are disadvantaged in science. Women receive lower salaries and face greater childcare demands, for instance, which can result in fewer publications and grants— the kinds of things that journals look for when deciding who to appoint. Rather than simply blaming the inequality of editorial boards on tradition, we should be actively breaking down these existing barriers.
A lack of diversity among journal editor s also likely contributes to psychology's WEIRD problem. If journal editors are largely men from the United States, then they will probably place higher value on papers that are relevant to Western, ma le populations, whether consciously or not.
51. What would we expect an editorial board of an academic journal to exhibit in view of its important responsibilities?
A) Insight.
B) Expertise.
C) Integrity.
D) Diversity.
52. What do we learn from the findings of a new study in Nature Neuroscience?
A) The majority of top psychology and neuroscience journals reflect a variety of voices, experiences and identities.
B) The editorial boards of most psychology and neuroscience journals do influence the direction their field takes.
C) The editorial boards of the most important journals in psychology and neuroscience are male-dominated.
D) The majority of editor s in top psychology and neuroscience journals have relevant backgrounds.
53. What fact does the author highlight concerning the gender differences in editors of psychology journals?
A) There were quite a few female editors who also distinguished themselves as influential psychology researchers.
B) The number of female editors was simply disproportionate to that of women engaged in psychology research.
C) The proportion of female editors was increasingly lower at senior levels.
D) There were few female editors who could move up to senior positions.
54. What can we infer from the conclusion drawn by the team of the new study on the basis of their findings?
A) Women's views are underrepresented in the editorial boards of top psychology and neuroscience journals.
B) Male editor s of top psychology and neuroscience journals tend to be biased against their female colleagues.
C) Male researchers have enough representation in the editorial boards to ensure their publications.
D) Female editors have to struggle to get women's research articles published in academic journals.
55. What does the author suggest we do instead of simply blaming the inequality of editorial boards on tradition?
A) Strike a balance between male and female editors.
B) Increase women's employment in senior positions.
C) Enlarge the body of female academics.
D) Implement overall structural reforms.
26.D) flat(adj.平坦的; 水平的 n.公寓)
【语义判断】文章开头提及沙漠具有欺骗性,然后提到了莫哈韦沙漠,由此可知,此处进一步解释莫哈韦沙漠是一片什么样的土地,根据常识可知,沙漠一般是“平坦的”,故备选形容词和分词中flat符合语境。
27.A) apt(adj.合适的, 恰当的; 易于……的)
【语义判断】根据本句的介绍,莫哈韦沙漠是一片平坦之地,远处有山脉,这样的地理特征“易于”联想到发生在火星上的电影的场景,(be) apt to do sth.为固定短语,意为“易于做某事,倾向于做某事”,符合语境。
28.F) overflowing(v.充满)
【语义判断】文章开篇提到沙漠具有欺骗性,乍一看,它看起来毫无生气、贫瘠且干燥至极。而此处使用however表示转折, 指出沙漠其实“充满了”生命、神秘和魔力。be overflowing with是固定短语,意为“充满”,符合语境。
29.C) extremes(n.极端)
【语义判断】下文提及,这片沙漠温度波动的范围从严寒到_____热不等,不仅在季节之间,甚至在同一天内也是如此。从严寒到_____热是两个极端,由此可知,此处是说,和大多数沙漠一样,这里也是一片“极端”之地, 故extremes符合语境。
30.B) burning(v. 燃烧 adj.炙热的)
【语义判断】根据常识可知,沙漠地区昼夜温差大,属于极端地区,与“严寒”对应的应该是“酷热”,burning hot是固定短语, 意为“酷热”, 符合语境。
31.N) synonymous(adj.同义的; 等同于⋯⋯的)
【语义判断】上文提及在那里管理和工作的人都戴着宽边帽,这属于特征描述,由此可知,此处要表达的意思是, 这已经成为约塞米蒂这样的地方的代名词。be/ become synonymous with是固定短语, 意为“与……同义;等同于⋯⋯”,符合此处语境。
32.L) stimulate(v. 刺激; 激发)
【语义判断】由下文“尤其是对于任何热爱户外活动的人来说”可知,此处是说,该保护区拥有丰富的历史、文化、生物多样性和无尽的机会来“激发”你的兴趣,故stimulate符合语境。
33.H) probably(adv.可能, 或许)
【语义判断】由下文“要想驾驭这些未铺设的‘道路’网络”可知,此处是说,驾驭这些未铺设的“道路”网络需要耐心,还需要一些备用轮胎。顾名思义,备用轮胎是备用的,可能用得上,可能用不上,因此,空格处应填入probably,表示一种不确定的说法。
34.M) sturdy(adj.结实的; 坚固的)
【语义判断】根据据常识可知,在户外,尤其是恶劣的自然环境中行走,需要一双“结实的”好鞋,故sturdy符合语境。
35.O) unique(adj.独特的)
【语义判断】上文提及,在“我”上一次旅行中,“我”惊讶地发现这一地区的很多地方都是由古火山和地质力量塑造而成的,其中大部分至今仍保留着。由此可知,该地区地貌奇特,会给人留下“独特的”感觉,故unique符合语境。
36.E。由题干关键信息has remained low和for a century定位到E段。该段第一句提到, 非洲农民的生产率低体现在了国家经济统计数据中——尽管吸收了如此多的劳动力,农业只创造了15%的国内生产总值。随后在该段最后一句引用詹妮弗·布兰克的话,提到“100年来,非洲许多地区的农业生产力没有提高”。由此可知, 题干是对原文的同义转述。题干中的productivity remained low对应原文中的farming generates just 15% of GDP和productivity hasn't improved;题干中的for a century对应原文中的for 100 years。
37.H。由题干关键信息Building connections between farms and major purchasers和use of advanced farming techniques定位到H段。该段第一句指出,传播知识的一种方法是把农场和收购他们收成的大买家联系起来。随后举例说英国饮料巨头帝亚吉欧在肯尼亚西部建了一个啤酒厂,并将农民组织成小组,改善供应链,让他们获得种子和肥料,然后同意购买他们产出的粮食。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的Building connections between farms and major purchasers of their produce对应原文中的to link farms to big buyeIs of their harvests。
38.B。由题干关键信息getting warmer much faster than the average和roughly twice the global warming rate定位到B段。该段第二句指出, 非洲大陆部分地区的变暖速度已经远超全球平均水平:在过去的50年里,非洲南部的气温上升速度大约是全球的两倍。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的Parts of Africa对应原文中的Parts of the continent; 题干中的much faster than the average对应原文中的much more quickly than the average; 题干中的roughly twice the global warming rate over the last half century对应原文中的about twice the global rate over the past 50 years。
39.G。由题干关键信息Improved farming practices、Kenyan farmers和 increase farm produce remarkably定位到G段。该段前两句指出,更好的技术也有帮助。肯尼亚的咖啡种植小农只需遵循一些简单的指导原则来打理他们的树丛,比如修剪咖啡树枝,只保留三根枝条,他们的收入就能增加40%。随后进一步指出,刚开始很多邻居并没有听从这个建议,但过了一两季,在看到那些遵循建议的人收成大增之后,他们也开始这样做。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的Improved farming practices对应原文中的Better techniques; 题干中的increase farm produce remarkably对应原文中的 increase their incomes by 40%和get bigger harvests。
40.C。由题干关键信息especially susceptible、has difficulty feeding和even without climate change定位到C段。该段第一句指出,非洲尤其容易受到影响,部分原因在于它本身已经很难养活自己,如果要为其快速增长的人口提供食物,即使没有气候变化,它也必须大幅提高产量和生产力。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的especially susceptible对应原文中的particularly vulnerable; 题干中的it has difficulty feeding its increasing population对应原文中的it is already struggling to feed itself; 题干中的even without climate change为原词再现。
41.F。由题干关键信息use of fertiliser and improved seeds和impressively increase crop yields定位到F段。该段最后几句指出,当地开始重视农业后,焦点主要集中在让小农使用肥料上,更重要的是,用更好的种子。效果十分显著。例如,高粱的改良品种可以比普通品种的产量高出40%。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的use of fertiliser and improved seeds对应原文中的to use fertiliser and, more important, better seeds; 题干中的impressively increase crop yields对应原文中的produce a crop that is 40% larger than the usual variety。
42.I。由题干关键信息shift from traditional farming和setting up businesses that can bring technology and investment to small farmers定位到I段。该段第一句指出, 一个更重要的转变是从传统农业转向创立能为小农户带来技术和投资,并从中获利的企业。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的shift from traditional farming to setting up businesses对应原文中的the move from traditional farming to building businesses; 题干中的bring technology and investment to small farmers为原词重现。
43.A。由题干关键信息Everyone in the world和especially Africans定位到A段。该段第四句和第五句指出,气候变化是一个会影响地球上每一个人的问题。对非洲人来说,其后果将尤其严重。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的Everyone in the world对应原文中的everyone on the planet; 题干中的especially Africans对应原文中的For Africans its consequences will be particularly bitter。
44.D。由题干关键信息Improvement in farm output per worker和far short of that in Asia定位到D段。该段倒数第二句指出,尽管非洲的人均(农业)产量在过去30年里提高了一半以上,但仍远远落后于亚洲2.5倍的增幅。由此可知, 题干是对原文的同义转述。题干中的falls far short of that in Asia对应原文中的far behind the 2.5 times improvement in Asia。
45.J。由题干关键信息small farms、quite limited和especially owing to the warming climate and a growing population定位到J段。该段指出,Illuminum公司的成功表明,技术可以帮助小农场提高生产力。由于非洲如此大规模的人口以农业为生,因此即使生产力的小幅提升也能提高数百万人的收入。但从更长远来看,小规模农业只能起到一定作用,尤其是在面对气候变化和人口压力的情况下。由此可知,题干是对原文的同义转述。题干中的quite limited对应原文中的can go only so far; 题干中的owing to the warming climate anda growing population对应原文中的in the face of climate change and population pressure。
46.【定位】根据题干信息词formula of tax cuts remain popular though ineffective可将答案线索定位至第二段。
B)【解析】第二段提及,这个方案虽然不起作用,但这并没有影响它的受欢迎程度。对减税的推崇引来了许多批评人士,但它缺乏明显的竞争对手。由此可知,原文所说的“竞争对手”就是指其他解决方案,即没有其他可替代的方案,故答案为B。
47.【定位】根据题干信息词a more effective measure for driving economic growth可将答案线索定位至第四段。
C)【解析】第四段第二句提及,关于经济增长动力,美国需要一个更好的故事。随后第三句说明,近几十年的惨痛教训指向了一个大有可为的候选方案:提高工资。因此C项符合题意,compensation for labor“劳动报酬”指的就是原文中所说的wages“工资”,increasing对应原文的higher。
48.【定位】根据题干信息词logic可将答案线索定位至第八段。
A)【解析】第八段中作者指出,同样的逻辑仍然成立,即消费推动美国经济的发展,工资更高的工人消费也会更高。也就是说,工资的增长会推动国家经济的发展,因此答案为A。
49.【定位】根据题干信息词conventional wisdom可将答案线索定位至倒数第四段第一句。
B)【解析】倒数第四段第一句指出, 传统观点认为, 生产率增长是提高工资的唯一途径,因此B项符合题意。
50.【定位】根据题干信息词real world、the past 50 years or so可将答案线索定位至倒数第二段。
A)【解析】倒数第二段开头总结道,在现实世界中,情况更为复杂,工资受到雇主和工人之间激烈争夺的影响,而获胜的一直是雇主。随后说明一个具体论据:大约自1970年以来,生产率增幅与工资增幅之间的差距不断扩大,生产率增长了一倍多,而工资增长却远远落后。由此可知,A项符合题意。
51.【定位】根据题干信息词an editorial board of an academic journal可将答案线索定位于第一段。
D)【解析】第一段有两句话,第一句提到期刊编辑决定发表的内容,这影响一个领域的发展;第二句指出人们的期望,即希望期刊尽其所能建立一个多元化的编委会,反映各种声音、经历和身份。原文中的 diverse和选项D的Diversity基本属于原词复现,由此可知选项D为正确答案。
52.【定位】根据题干信息词the findings of a new study in Nature Neuroscience可将答案线索定位于第二段。
C)【解析】第二段第二句提到,该研究团队发现,顶尖心理学和神经科学期刊的大多数编辑都是男性。很显然,选项C是对该句话的同义转述, 其中male-dominated对应原文中的the majority of editors are male, most important对应原文中的top,故选C。
53.【定位】根据题干信息词gender differences in editors of psychology journals可将答案线索定位于第三段。
B)【解析】第三段主要阐述了心理学期刊编辑中的性别差异。该段最后一句提到,女性编辑的比例明显低于女性心理学研究人员的总体比例。选项B是对这句话的同义转述,故为正确答案。
54.【定位】根据题干信息词the conclusion drawn by the team可将答案线索定位于第五段。
A)【解析】第五段引号中的内容就是研究小组根据新发现得出的结论:在心理学和神经科学领域最知名的学术期刊中,男性的想法、价值观和决策偏好在编辑职位上被过度代表了。从另一方面来看,在顶尖心理学和神经科学期刊中,女性编辑占比较小,那么女性的想法、价值观和决策偏好没有在编辑职位上得到充分代表,选项A符合该句推论,故为正确答案。
55.【定位】根据题干信息词blaming the inequality of editorial boards on tradition可将答案线索定位于第七段。
D)【解析】第七段最后一句提到,我们不应该简单地将编委会的不平等归咎于传统,而应该积极打破这些现有的障碍。这些障碍是什么,需要考生往前寻找。该段开头提到女性编辑数量少不是因为缺乏女性学者,其实女性在科学领域处于不利地位有结构性原因的,随后举例说明,比如女性的工资较低,面临更大的育儿需求,从而导致其发表的论文和获得的经费较少,而论文少、经费低又导致女性学者达不到期刊任命编辑职位的标准,这些就是女性面临的障碍。因此作者建议我们实施整体结构改革,故选项D正确。